Structuri metalice

Prima pagină » Structuri metalice
a

Construcția cu cadru de oțel este o un tip de construcție dezvoltată în jurul anului 1884, în care structura de susținere a unei structuri este ridicată într-o construcție de cadru cu grinzi de oțel. Tavanele și pereții sunt apoi introduși în structura de oțel de susținere, ceea ce conferă întregii structuri o capacitate portantă mare, necesară pentru clădirile de depozite și fabrici.

Datorită acestei construcții stabile, multe clădiri mai vechi cu cadru de oțel au supraviețuit raidurilor aeriene din cel de-al Doilea Război Mondial cu daune relativ mici. Suporturile și grinzile sunt realizate din profile de oțel care sunt conectate prin nituri, șuruburi sau sudură. Prin urmare, este posibil un progres mai rapid al construcției și, din cauza lipsei pereților despărțitori portanți, diviziunea interioară poate fi proiectată foarte flexibil.

Plafoanele pot fi proiectate ca tavane prefabricate din beton, semiprefabricate sau compozite (lemn etc.). Să construiești astfel este un avantaj din multe puncte de vedere, timpii de execuție fiind mult mai accesibili, costurile cu resursa umana și materia primă mult optimizate, flexibilitate în proiectare, siguranță.

Galerie